Metropolia osallistaa kulttuurituotannon ammattilaisia monialaiseen MINNO-opintokokonaisuuteen, jossa opiskelijatiimit kehittävät lukukauden ajan uusia ratkaisuja todellisiin haasteisiin.

Syksyn 2019 MINNO:ssa osa tiimeistä pääsee kehittämään uusia osallistamisen keinoja, tuotteita ja palveluja museoympäristöön! Espoon Kaupunginmuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseo toimivat projektien alustoina. Innovaatioissa korostetaan moniaistisia elämyksiä, hyvinvointia, osallisuutta sekä uusia tapoja hyödyntää XR-teknologiaa.

Creathon-pilotissa alalla jo toimivat ammattilaiset osallistetaan TeknoDemoPäivään 27.8., jossa tiimeille esitellään teknologian mahdollisuuksia luentojen ja demojen kautta. Seuraavana päivänä pilotti vie koko porukan museokierroksille tutustumaan kumppanimuseoihin ja heidän toimintaympäristöihin.

Projektin tuotoksia arvioidaan Leijonanluolassa museo- ja teknologia-asiantuntijoiden raadin toimesta 12.9., sekä viimein MINNO-fest tapahtumassa 9.10.

Lisätietoa Museum Tech -pilotista täällä!